Składniki:
1. Rukola
2. Szpinak baby
3. Awokado
4. Pomidorki koktajlowe
5. Krewetki
6. Pestki dyni
7. Kiełki rzodkiewki
8. Jogurt naturalny
9. Majonez
10. Czosnek
11. Cytryna
12. Przyprawy: sól, pieprz
Sposób przygotowania:
W misce wymieszać młody szpinak z rukolą, na niej ułożyć przekrojone na pół pomidorki oraz pokrojone w plastry awokado. Całość posypać kiełkami.
Na patelni rozgrzać masło i smażyć krótko krewetki wraz z posiekanym jednym ząbkiem czosnku, na koniec lekko skropić sokiem z cytryny i doprawić solą i pieprzem. Do sałatki dodać gorące krewetki, polać sosem oraz posypać prażoną dynią.
Sos:
2 łyżki majonezu wymieszać z 2 łyżkami jogurtu naturalnego, dodać posiekany 1 ząbek czosnku oraz łyżeczkę soku z cytryny. Doprawić solą i pieprzem.
Smacznego!:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz