poniedziałek, 4 stycznia 2016

Sałatka meksykańska

Składniki:

  1. Kasza kuskus
  2. Filet z piersi kurczaka
  3. Kukurydza konserwowa
  4. Czerwona fasola konserwowa
  5. Przecier pomidorowy/sok pomidorowy
  6. Papryka czerwona
  7. Cykoria
  8. Przyprawy: chili con carne, czerwona ostra papryka, kurczak pikantny, sól, pieprz


Sposób przygotowania: 



Kaszę kuskus zalać sokiem pomidorowym lub przecierem i gotować aż zrobi się miękka. 



Na oddzielnej patelni usmażyć pokrojone piersi z kurczaka w pikantnych przyprawach.



Paprykę pokroić w kostkę.



Gdy kasza się ugotuje dodajemy do niej usmażonego kurczaka,  pokrojoną w kostkę paprykę oraz kukurydzę i fasolę. Całość doprawiamy solą i pierzem i układamy na liściach cykorii.





Smacznego! :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz