Uwielbiam pikantne jedzenie! Lecz czasami tak ponosi mnie fantazja, że jedzenie jest zbyt pikantne.. ;) Zrobiona przeze mnie meksykańska buła... była baaardzo ostra! Także uważajcie z chilli!
Kilka dni temu powtórzyłam to danie z małą modyfikacją (zamiast plasterków indyka użyłam mięsa mielonego) tym razem nie dodałam za dużo chilli! Obiadek wszystkim bardzo smakował, także mam nadzieję, że i Wam przypadnie do gustu! :)
Jeśli śledzicie mojego bloga, to na pewno pamiętacie, że robiąc faszerowane pomidory zostawiłam ich wnętrza do innego przepisu, te właśnie pomidory wykorzystałam do tego dania:)
Składniki:
1. trzy pomidory bez skórki
2. pierś z indyka
3. papryka czerwona
4. kukurydza w puszce
5. czerwona fasola
6. śmietanka 18%
7. 3 bułki
8. ser mozzarella
8. przyprawy: pieprz, sól, słodka papryka, papryka chilli
Sposób przygotowania:
Indyka kroimy w paseczki i smażymy w papryce słodkiej, chilli dodajemy pieprz i sól.
W naczyniu miksujemy blenderem pomidory z 4-5 łyżkami śmietanki, dodajemy słodką paprykę oraz paprykę chilli (z umiarem!;))
Do indyka dodajemy pokrojoną w kosteczkę paprykę, kukurydzę oraz czerwoną fasolę, następnie zalewamy zmiksowanymi pomidorami ze śmietanką.
Z bułek musimy odkroić górę i wydrążyć środek, następnie nafaszerować sosem z indykiem, posypać serem, przykryć odkrojoną częścią bułki i zapiekać około 30 minut w temperaturze 175 stopni.
Można podawać na sałacie z pomidorkami polanymi jogurtem naturalnym.
Smacznego!:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz