sobota, 15 lutego 2014

Meksykańska buła

Uwielbiam pikantne jedzenie! Lecz czasami tak ponosi mnie fantazja, że jedzenie jest zbyt pikantne.. ;) Zrobiona przeze mnie meksykańska buła... była baaardzo ostra! Także uważajcie z chilli! 
Kilka dni temu powtórzyłam to danie z małą modyfikacją (zamiast plasterków indyka użyłam mięsa mielonego) tym razem nie dodałam za dużo chilli! Obiadek wszystkim bardzo smakował, także mam nadzieję, że i Wam przypadnie do gustu! :)

Jeśli śledzicie mojego bloga, to na pewno pamiętacie, że robiąc faszerowane pomidory zostawiłam ich wnętrza do innego przepisu, te właśnie pomidory wykorzystałam do tego dania:) 


Składniki:
1. trzy pomidory bez skórki
2. pierś z indyka
3. papryka czerwona
4. kukurydza w puszce
5. czerwona fasola
6. śmietanka 18%
7. 3 bułki 
8. ser mozzarella
8. przyprawy: pieprz, sól, słodka papryka, papryka chilli

Sposób przygotowania:

Indyka kroimy  w paseczki i smażymy w papryce słodkiej, chilli dodajemy pieprz i sól.



W naczyniu miksujemy blenderem pomidory z 4-5 łyżkami śmietanki, dodajemy słodką paprykę oraz paprykę chilli (z umiarem!;))


Do indyka dodajemy pokrojoną w kosteczkę paprykę, kukurydzę oraz czerwoną fasolę, następnie zalewamy zmiksowanymi pomidorami ze śmietanką. 





Z bułek musimy odkroić górę i wydrążyć środek, następnie  nafaszerować sosem z indykiem, posypać  serem, przykryć odkrojoną częścią bułki i zapiekać około 30 minut w temperaturze 175 stopni.




Można podawać na sałacie z pomidorkami polanymi jogurtem naturalnym. 


Smacznego!:)





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz