Tym razem przepis na zupę, nie robię ich zbyt często, ale ta zdecydowanie zalicza się do jednej z moich ulubionych. Przepis zmodyfikowany, na podstawie zupy jaką w domu robi mój tata! Jeśli lubicie pikantne meksykańskie jedzenie, to na pewno Wam zasmakuje.
Składniki:
1. 500 gr mielonego mięsa wołowego
2. 2 papryki
3. Pomidory w Puszce
4. 2 duże ziemniaki
5. Czerwona fasola
6. Kukurydza
7. Żółty ser
8. Kostka rosołowa wołowa
9. Przyprawy: chili con carne, chili, papryka słodka, ziele angielskie, liść laurowy, sól pieprz
Sposób przygotowania:
Z mięsa mielonego uformować małe kuleczki a następnie gotować je w wodzie z kostką rosołową.
W oddzielnym naczyniu ugotować pokrojone w kostkę ziemniaki.
Po ugotowaniu wyłowić mini pulpeciki a do wywaru dorzucić pomidory w puszce, które należy dokładnie zmiksować blenderem.
Dodać ziele angielskie, liść laurowy pokrojoną w kostkę paprykę, czerwoną fasolę oraz kukurydzę. Całość doprawić chili con carne, chili oraz papryka słodka a także solą i pieprzem.
Na koniec dodać do zupy ugotowane wcześniej pulpeciki oraz ziemniaki.
Zupę podawać gorącą w naczyniu na którego dnie wcześniej wysypaliśmy 2 łyżki żółtego startego sera.
W oddzielnym naczyniu ugotować pokrojone w kostkę ziemniaki.
Po ugotowaniu wyłowić mini pulpeciki a do wywaru dorzucić pomidory w puszce, które należy dokładnie zmiksować blenderem.
Dodać ziele angielskie, liść laurowy pokrojoną w kostkę paprykę, czerwoną fasolę oraz kukurydzę. Całość doprawić chili con carne, chili oraz papryka słodka a także solą i pieprzem.
Na koniec dodać do zupy ugotowane wcześniej pulpeciki oraz ziemniaki.
Zupę podawać gorącą w naczyniu na którego dnie wcześniej wysypaliśmy 2 łyżki żółtego startego sera.
Smacznego! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz