Śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia i powinien dodawać energii, czyli tego, czego wszystkim najbardziej brakuje rano..;)
Tak szczerze, to ja nigdy w to nie wierzyłam i rzadko kiedy jadałam śniadania, ale odkąd zmieniłam swój sposób odżywiania, bardzo rzadko zdarza mi się, żebym ominęła chociaż jedno śniadanie w tygodniu. A ten omlet jest tak uzależniający, że nie potrafię bez niego wytrzymać nawet tygodnia, jem go praktycznie codziennie, modyfikując lekko składniki:)
Przepis na ten omlet dostałam od mojej wspaniałej znajomej, która już jakiś czas temu wprowadziła wielką rewolucję w moim życiu. Pięć posiłków dziennie, ćwiczenia to wszystko dzięki niej! Dzięki Aguś za codzienną dawkę wielkiej pozytywnej energii i motywację! :*
Składniki:
Tak szczerze, to ja nigdy w to nie wierzyłam i rzadko kiedy jadałam śniadania, ale odkąd zmieniłam swój sposób odżywiania, bardzo rzadko zdarza mi się, żebym ominęła chociaż jedno śniadanie w tygodniu. A ten omlet jest tak uzależniający, że nie potrafię bez niego wytrzymać nawet tygodnia, jem go praktycznie codziennie, modyfikując lekko składniki:)
Przepis na ten omlet dostałam od mojej wspaniałej znajomej, która już jakiś czas temu wprowadziła wielką rewolucję w moim życiu. Pięć posiłków dziennie, ćwiczenia to wszystko dzięki niej! Dzięki Aguś za codzienną dawkę wielkiej pozytywnej energii i motywację! :*
Składniki:
- 2 jajka
- płatki owsiane, ja używam mix bio płatków z 5 zbóż + siemię lniane
- banan
- suszona śliwka, żurawina, morela (cokolwiek lubicie)
- migdały
- Masło orzechowe 95% orzechów, bez soli i cukru, firmy PRIMAVIKA
Sposób przygotowania:
Jajka dokładnie wymieszać z 3-4 łyżkami płatków.
Wylać na patelnię jajka wymieszane z płatkami i układać pokrojonego w plasterki banana, dodać
ulubione suszone owoce, smażyć z obu stron.
Po usmażeniu omleta posmarować go masłem orzechowym, posypać migdałami.
Na zdjęciach, które dodałam użyłam małej patelni do smażenia pancakes, dlatego całość podzieliłam na dwie części, każdą z nich posmarowałam masłem orzechowym i ułożyłam jeden na drugim. Ale równie dobrze omlet można usmażyć na większej patelni od razu z dwóch jajek, bez dzielenia.
Smacznego!:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz